Inbjudan

Inbjudan som pdf

I den här inbjudan presenterar vi det viktigaste inför sommarens tävlingar. Nytt för i år är att vi startar upp med en medeldistans söndagen den 27 juni. Första start denna söndag kommer att bli kl 15.00 på eftermiddagen. Dag 1 (medel) och dag 4 (lång) kommer vi också att genomföra World Cup-tester för de svenska elitlöparna i HD21. Dessutom kommer vi att använda oss av EMIT EKT stämplingssystem i sommar.

Vi kommer naturligtvis följa utvecklingen av pandemin och anpassa våra tävlingar om så krävs men vår tro och förhoppning är att vi ska kunna genomföra Idrefjällveckan 2021 så alla blir nöjda.

Boendealternativ finns det många varianter av på Idre Fjäll och hur ni bokar står det mer om i inbjudan. Glöm inte att anmäla er till tävlingarna i Eventor.

Tävlingar 

Idrefjällveckan består av fem tävlingar som genomförs under fem dagar. Du anmäler dig till var och en av dessa fem tävlingar i Eventor.

Det finns naturligtvis ”öppna” klasser varje tävlingsdag för er som vill anmäla er samma dag. Kom dock ihåg att det är billigare att anmäla sig i förväg, även till de öppna klasserna. 

Program

Söndag 27 juni Medeldistans
Måndag 28 juni Långdistans Fjäll-OL
Tisdag 29 juni Sprintdistans
Onsdag 30 juni Långdistans
Torsdag 1 juli Medeldistans  

Klasser 

Tävlingsklass HD10-HD85, U-klasser samt öppna klasser finna att välja mellan.

Banlängder

Enligt SOFT:s rekommendationer för respektive distans. Exakta banlängder kommer att publiceras på hemsidan och på Eventor i god tid innan sista anmälningsdag. 

Infocenter 

Tävlingskansli och infocenter under hela veckan finns i receptionen på Idre Fjäll. Här ges all typ av deltagarservice under veckan och det kommer att vara öppet från lördag den 26 juni 2021. Här kan du anmäla dig till Öppna klasser, hantera EMIT-brickor, klassbyten etc.

Boende

Idre Fjäll har flera alternativ på boende för deltagare under Idrefjällveckan och du bokar direkt på idrefjall.se. Mer information finns på separat sida i denna inbjudan där också alla kontaktuppgifter finns.

Resa

Du tar dig smidigt och enkelt till Idre Fjäll på olika sätt; bil, buss, tåg eller flyg. Resealternativ

Dag 1 medel - Arena Nipfjället

Idrefjällveckan 2021 inleder med en spännande medeldistans där deltagarna erbjuds en mix av lite fjällskog samt kalfjäll. Kuperingen är måttlig till bitvis stark. Både löpbarheten och sikten är bra till mycket bra. Underlaget kan i vissa områden vara lite stenbundet. Väldigt få ledstänger såsom stigar och bäckar.  

Kartan är ritad hösten-våren 2019 - 2020 av Per Forsberg och Kenneth Kaisajuntti enligt ISOM 2017. 

Dag 2 fjäll-OL - Arena Nipfjället

Här bjuds deltagarna på härlig orientering i fjällmiljö. Här väntar orientering på kalfjället mellan Nipfjället och Städjan.

Löpbarheten och sikten är mycket bra, vissa partier dock med något nedsatt löpbarhet p g a stenbunden mark. Kuperingen är måttlig till stark i vissa områden. Få stigar och andra ledstänger och det är stor detaljrikedom.

Om vädret är vackert kommer ni att kunna blicka ut över de vackra dalafjällen med Städjan som fond.  

Kartan är ritad under 2019 - 2020 av Kenneth Kaisajuntti och Per Forsberg enligt ISOM 2017. 

Dag 3 sprint - Arena Idre Fjäll

Klassisk sprintorientering i Idre Fjälls stugområde. Många stugor, vägar, stigar och slalombackar att hantera under loppet. Området är dock kuperat så detta är en tuff utmaning.

Sprintkartan är ny från 2019 - 2021 enligt ISSOM 2007 av Göran Andersson som även är banläggare för Fjällsprinten.  

Dag 4 medel - Arena Nordliften

Idrefjällveckan dag 4 är en långdistans i ett härligt vildmarksområde. Här bjuds deltagarna på en fantastisk vildmark med både mycket god löpbarhet och sikt. Vissa områden dock med stenbunden mark. Här får man en känsla av orördhet och lugn. Överlag ganska detaljfattigt med en måttlig kupering 

Kartan är ritad 2019 - 2020 av Per Forsberg och Tord Hederskog enligt ISOM 2017.

Dag 5 medel - Arena Askebyn 

En medeldistans som kommer avgöras på bägge sidor om ån Åskvitan som slingrar sig igenom detta område. Löpbarheten är överlag bra precis som sikten, kuperingen är måttlig även om det finns vissa områden med brantare kanter. Relativt många sankmarker som skär in mellan åsar och höjder.

Kartan är ritad 2020 av Per Forsberg och Kenneth Kaisajuntti enligt ISOM 2017.

Prisutdelning på torget

Idrefjälltorget kommer att bli samlingsplatsen efter tävlingarna och vi kallar det ”OL-torget” med aktiviteter för alla. Vill man prova labyrintorientering så finns den möjligheten. 

Prisutdelning för dagens tävlingar sker naturligtvis också här och vi hoppas att ”torget” skall bli samlingspunkten för alla efter tävlingarna - med allt från ”kartsnack”, ”god mat och dryck”, musik eller bara lite ”häng” med kompisarna.

På etapperna är det priser endast i ungdomsklasser men varje dag så sker det utlottningar bland samtliga startande då man kan vinna fina priser från Idre Fjäll i form av stugveckor och weekends.

Quizkväll på fjället 

Succén från 2019 kommer tillbaka – ”QUIZ Night”. Då var det över 50 lag som var med och tävlade! Per Forsberg kommer tillbaka för att hålla i denna Quiz-kväll under trevliga former. Formera ditt eget lag med 2-5 medlemmar och gärna klubblag. Kluriga och luriga frågor för alla - en ”Quiz” man inte vill missa!

Föranmäl gärna Ditt lag via Eventor innan du kommer till Idrefjällveckan så är ni garanterade plats i ”Quizen”.

Bad och aktiviteter

På Idre Fjäll finns det mycket att göra under sommaren och för dig som bokar boende via Idre Fjäll under Idrefjällsveckan ingår ett ”Aktivitetsband” som ger dig gratis tillträde till många aktiviteter som t.ex. bad i den tempererade utomhuspoolen. Aktivitetscentret finns vid utomhusbadet och här finns en stor sporthall där du kan spela många olika bollsporter. Det finns även bowlingbanor, spelhall, lekrum, gym, inomhus- och utomhusbad, bastu, minigolf och ett café som serverar mängder med olika sorters glass, kaffe, korv, godis m.m. Prova en av sommarens roligaste aktiviteter, ”rafting” - alla turer har högsta säkerhet och erfarna guider.

Vid höghöjdsområdet kan du utmana dig själv på en hinderbana i luften på mellan 6 och 8 meters höjd. Det finns också en mellanhöjdsbana och en låghöjdsbana för de minsta. Exempel på övriga aktiviteter är Cykling, Fiske, Forsränning-Rafting, Fäboden, Golf, Minigolf, Kanotturer, Huskyturer, Ridning, Rullskidbana, Toppbestigning mm.

Läs mer om sommaraktiviteter på idrefjall.se

Stämplingssystem - EMIT

Idrefjällveckan 2021 kommer att använda sig av stämplingssystemet EMIT EKT. Om du redan har en EMIT EKT löparbricka så kan du använda denna om den inte är äldre än 5 år. För de som inte har en egen löparbricka så kommer vi erbjuda dessa utan kostnad att låna för samtliga tävlingsdagar under Idrefjällveckan 2021.

Observera att vi använder oss av EMIT EKT löparbricka (den med backup-lapp) och INTE EmiTTag (touchfree). Mer info om EMIT och hur det fungerar kommer att presenteras i PM. För World Cup-tester I HD21 27 juni och 30 juni kommer EmiTTag (touchfree) att användas. Mer info kommer i PM.

Anmälan  

Anmälan till alla tävlingarna sker via Eventor senast söndag den 20 juni 2021 klockan 23.59. Man kan även föranmäla sig till Öppna motionsklasser för att säkerställa att karta finns. Observera att kostnaden är något högre att anmäla sig till Öppen klass på tävlingsdagen.

Sportförsäljning 

Sportförsäljning finns på Idre Fjäll och under barmarks-säsongen erbjuder butiken kläder och utrustning som passar för ett aktivt liv på ett fjäll utan snö som löparskor, gångstavar, regnställ m.m. 

Dusch

Dusch finns inte på arenorna utan vi hänvisar till Idre Fjälls anläggningar under samtliga tävlingsdagar. 

Naturpasset 

Naturpassets kontroller finns tillgängliga direkt efter Idrefjällsveckan för de som vill komma tillbaks senare under sommaren eller hösten för att njuta av orienteringsterrängen vid Idrefjäll. Kontrollerna för naturpasset sitter ute ända fram tills snön kommer.

Miniknat

Miniknat för de mindre barnen finns på arenan varje dag.

World Cup Idre Fjäll 2021 

Den 12-15 augusti 2021 avgörs tre deltävlingar av Orienteering World Cup 2021 på Idre Fjäll. Naturligtvis hoppas vi att många vill komma och titta och heja på när världens bästa orienterare kommer till Idre Fjäll. Läs mer om World Cup Idre Fjäll på owc2021.se 

I samband med World Cup Idre Fjäll kommer även tre pubilktävlingar att genomföras. Dessa tävlingar arrangeras tillsammans med Särna SK och SK Smalspåret. Håll utkik i Eventor för inbjudan till detta.

Träna hela sommaren på Idre Fjäll

Under sommaren 2020 erbjöd Idrefjällens OK träningsbanor i fem olika områden. Ett mycket uppskattat upplägg då vi var tvungna att ställa in Idrefjällveckan 2020 pga pandemin. Till sommaren 2021 kommer vi åter igen att öppna upp fem olika områden med fem olika banor i varje område. Banor i varierande längd och svårighetsgrad.

Områden som kommer att erbjudas under sommaren 2021 är följande; Nipfjället (2 olika områden), Slättvåla, Skidstadion samt Åskvitan.

Mer info om detta kommer att publiceras under våren 2021 på idrefjallveckan.se.

Organisation/Kontakter 

Tävlingsledning
Per Forsberg. +46 733-20 68 80
Björn Alpberg, +46 70-268 80 80
info@idrefjallveckan.se 

Tävlingsadministration
Peter Löfås tavling@idrefjallveckan.se 

Banläggare Jan Sjödin
Per Forsberg
Göran Andersson
Tomas Hallmén 

Kartritare
Kenneth Kaisajuntti
Per Forsberg
Tord Hederskog
Göran Andersson (Sprintkartan) 

Tävlingskontrollant
Sven Larsson Särna SK 

Media och press
Per Forsberg. +46 733-20 68 80 perforsberg.sweden@gmail.com 

Information
info@idrefjallveckan.se 

Boendefrågor
0253-41 000 idrefjallveckan@idrefjall.se