Inbjudan IDREFJÄLLVECKAN 2024

Jubileumsupplagan – 50 år

Idrefjällveckan 2024 inleds söndagen den 23 juni med en nationell jubileumstävling i långdistans. Vi fortsätter sedan på måndag den 24 juni med att fira 50 år i form av ”Jubileums Rejset” på fjälltoppen Gränjesvålen där vi erbjuder alla deltagare en extraordinär orienteringsutmaning.

Mellan tisdag och torsdag den 25-27 juni arrangeras Idrefjällens klassiska 3-dagarstävling med jaktstart på etapp 3 för klasserna HD14-HD80. Alla tre etapper avgörs från den vackra arenan belägen vid Burusjön alldeles bredvid badstranden. Det finns naturligtvis ”Öppna klasser” under alla tävlingsdagar och du kan anmäla dig direkt på tävlingsdagen eller till en lägre avgift via Eventor.

Klasser

Långdistans söndag 23 juni och 3-dagars – HD10-HD80 samt öppna klasser.

Under Jubileums-Rejset måndag den 24 juni finns fyra (4) olika banor/klasser så var noga med att ni anmäler er till rätt tävling/bana/klass. Jubileums-Rejset erbjuder även fyra klasser/banor för deltagare på Rikslägret. Dessa klasser är alltså enbart för Rikslägrets ungdomar och ledare. Jubileums-Rejset ingår i deltagaravgiften för Rikslägret så det är således ingen anmälningsavgift till denna tävling för dessa, gäller både deltagare och ledare vid Rikslägret.

Banlängder

Enligt SOFT:s rekommendationer för respektive distans.

Anmälan

Anmälan till tävlingarna sker via Eventor senast söndag den 16 juni 23.59 för ordinarie anmälan. Efteranmälan senast onsdag 19 juni 23.59 mot 50% förhöjd avgift. Man kan även anmäla sig till Öppna motionsklasser på Eventor vilket innebär en lägre avgift jämfört med att anmäla sig på tävlingsdagen.

Program

23 juni Jubileumsorientering – 50 år Eventor
24 juni Jubileums-Rejset – 50 år Eventor
25–27 juni Idrefjällens 3-dagars – 50 år Eventor

Infocenter

Idrefjällveckans Infocenter finns under hela jubileumsveckan vid receptionen/värdshuset på Idre Fjäll. Här ges all typ av deltagarservice under veckan och det kommer att vara öppet från lördag den 22 juni 2024 kl. 17.00-19.00. Övriga dagar öppet mellan 18.00-19.00 utom torsdag 27 juni då infocenter finns ute på arenan.

Här kan du anmäla dig till Öppna klasser, göra ev. klassbyten, få info om träningskartor med mera.

Träningskartor finns att tillgå vid Aktivitetscentret (badet) genom självservice från och med den 21 juni 2024.

Arenor

Söndag 23 juni Skidstadion. Gång/cykelavstånd från Idre Fjäll
Måndag 24 juni Gränjesvålen. Gång/cykelavstånd från Idre Fjäll eller liften
Tis-Tor 25–27 juni Burusjön. Cykel eller bil. Följ parkeringsvakts anvisningar!

Tävlingsavgifter

23 juni Jubileumsorientering – 50 år. Vuxna 180kr, Ungdom 90kr

24 juni Jubileums-Rejset – 50 år. Vuxna 145kr, Ungdom 75kr

25–27 juni Idrefjällens 3-dagars – 50 år. Vuxna 180kr/dag, Ungdom 90kr/dag

Presentkort 2023

Under Idrefjällveckan 2023 var det många lyckliga som vann ett Presentkort med fri start till antingen hela veckan, samtliga fem tävlingar (Presentkort-Gold) eller en fri start till 50-Rejset. Vi ber er som vann något av dessa presentkort att ta med dessa som bevis att visa upp i Infocenter när ni anländer till Idrefjällveckan 2024. Vi kommer då administrera detta så ni har fri start till de tävlingar det berättigar till. Vi tackar för hjälpen med detta!

Stämplingssystem

SportIdent kommer att används under samtliga tävlingar under Idrefjällveckan 2024 – 50 år.

Avlysning World Cup 2025

Delar av området vid Idre Fjäll är sedan tidigare avlyst för träning och tävling med anledning av World Cup 2025 Idre Fjäll. Avlyst område

Dagsprogram

Söndag 23 juni, Jubileumsorientering – 50 år – Långdistans

Skidstadion på Idre Fjäll kommer att vara arena. För de längre banorna erbjuder vi lite kalfjäll och intressanta samt delvis detaljrika sluttningar uppe på och runt Hemmeråsen. För de kortare och lättare banorna är det ”Plattenområdet” plus dess omgivningar som kommer att användas. Både sikt och löpbarhet är generellt sett mycket bra.

Måndag 24 juni, Jubileums-Rejset – 50 år – Medeldistans

För att fira Idrefjällveckan 50 år så kommer vi att arrangera en replika av Kart-Bosses 40-årsjubileum. Då erbjöds en bana med 40 kontroller, till sommaren blir det en bana med 50 kontroller med namnet Jubileums-Rejset 50 (50 kontroller, 5,6 km). Vi kommer också erbjuda Jubileums-Rejset Halv (25 kontroller, 3,6 km), Jubileums-Rejset Mini (20 kontroller, 3,1 km) samt Jubileums-Rejset Micro (10 kontroller, 1,5 km). Arenan är uppe på Gränjesvålen dit man kan ta sig per fot, cykel eller via liften.

Tisdag 25 juni – Torsdag 27 juni, IDREFJÄLLENS 3-dagars – 50 år – Etapp 1–3

Idrefjällens 3-dagars kommer att ha sin arena alla tre etapper vid Burusjön. Tävlingsområdet erbjuder en fin mix av detaljrika sluttningar, sankmarker samt småkuperad terräng med både större och mindre åsar/höjder. Stora delar av området är en lång utsträckt sluttning. En av dagarna kommer de längre banorna att få känna på Hemmeråsen och en annan det mytiska området ”Bermudatriangeln”. För de kortare/lättare banorna använder vi området med ån Brunnan samt vägen mot Burusjön.

Kartor

Kartorna är ritade mellan 2019–2024 av Kenneth Kaijsajuntti, och Per Forsberg. Skala 1:15 000, 1:10 000, 1:7 500. Ekvidistans 5 meter.

Barnpassning & Miniknat

Barnpassning och Miniknat för de yngre barnen erbjuds på arenan samtliga dagar. Medtag gärna en SportIdent-pinne för barnen som de kan använda på Miniknat. 

OL-torget på Idre Fjäll

Torget vid Idre Fjäll kommer att bli samlingsplatsen efter tävlingarna och vi kallar det ”OL-torget” med aktiviteter för alla. Utlottningar och prisutdelning i ungdomsklasserna för dagens tävlingar sker naturligtvis också här och vi hoppas att ”OL-torget” skall bli samlingspunkten för alla efter tävlingarna – med allt från ”kartsnack”, ”god mat och dryck”, musik eller bara lite ”häng” med kompisarna.

Alla deltagare i ungdomsklasserna upp till 16 år får pris direkt vid målgång, på söndagen (Jubileumsorienteringen) och torsdagen (sista etappen på 3-dagars). Söndag, tisdag och onsdag eftermiddag blir det prisutdelning till de tre bästa i ungdomsklasserna samt utlottningar av priser bland samtliga startande. Då ges möjlighet att vinna fina priser från Idre Fjäll i form av stugveckor och weekends. 

QUIZ med Per Forsberg två kvällar denna jubileumsvecka

Ett Jubileums-QUIZ med Per Forsberg bjuder vi också på. Ett Jubileums-QUIZ med det där lilla extra med tanke på att vi firar Idrefjällveckan 50 år. Jubileums-QUIZ tisdag den 25 juni 19.30, men vi bjuder även på ett slags ”Melodikryzz” onsdag den 26 juni 19.30. Bilda ett lag med max 5 medlemmar, anmäl er på lista i Infocenter vid receptionen på Idre Fjäll. 

Organisation

Tävlingsledare Håkan Carlsson, info@idrefjallveckan.se
Tävlingsadministration Peter Löfås, tavling@idrefjallveckan.se
Banläggare Tomas Hallmén, Karin Andersson, Peter Sjödin och Jan Sjödin
Tävlingskontrollant Sven Larsson, Särna IF
Bankontrollanter Per Forsberg, Lekhyttan, Mattias Karlsson, Jönköping

Träning – Idrefjällsommaren 2024

Träningar – när du själv vill! Orientera med valfrihet! Du bestämmer när du vill springa, var du vill springa och med vem du vill springa. 

Från lördag 22 juni till och med söndag 25 augusti erbjuder vi träningar med utsatta kontroller och resultat via Livelox. Varje område erbjuder 5 olika banor i olika svårighetsgrad.

Nytt för Idrefjällsommaren 2024: vi erbjuder även färdiga teknikpaket i tre olika områden med lite olika övningar. 

Träningskartorna köps i Idrefjällveckans infocenter vid Aktivitetscentret på Idre Fjäll. OBS! Ingen föranmälan krävs. Träningsbanorna kommer sedan sitta kvar hela sommaren och utgöra grunden i IDREFJÄLLSOMMAREN 2024. Kartor finns att tillgå genom självservice i Aktivitetscenter hela sommaren, betalning sker med Swish eller Paypal.

Priset för en högkvalitativ digitalutskriven karta med banpåtryck är 80 kronor. Eventuell kostnad för plastfodral tillkommer – tag gärna med egen för att spara på miljön!

Träningsområden

  • Åskvitan, medeldistans öppnar 22 juni
  • Stugbyn Idre Fjäll sprint öppnar 22 juni. Stugbysprinten är återigen samma som 2022 och säljs till reducerat pris (20 kr/karta).
  • Hemmeråsen, långdistans öppnar 24 juni
  • Skidstadion medeldistans öppnar 24 juni
  • Nipstugan-Bermuda medeldistans öppnar 28 juni
  • Burusjön, långdistans öppnar 28 juni

Boende

Idre Fjäll har många alternativ på boende för deltagare under Idrefjällveckan och du bokar direkt på idrefjall.se

Varmt välkomna!

Idrefjällens OK