Inbjudan IDREFJÄLLVECKAN 2023

Idrefjällveckan 2023 inleds den 25 juni med SM ultra för Juniorer, Seniorer Veteraner. Samma dag inbjuder Idrefjällens OK även till en nationell publiktävling i långdistans.

Tisdag till torsdag den 27 ‑ 29 juni arrangeras Idrefjällens klassiska 3-dagarstävling. Tävlingen inleds med två medeldistanser och avgörs med jaktstart för klasserna HD14-HD65. Det finns naturligtvis öppna klasser alla dagar där du kan anmäla dig även på tävlingsdagen.

En nyhet för Idrefjällveckan 2023 är att vi även kommer att erbjuda precisionsorientering, PreO. Söndagen den 25 juni arrangeras lång och måndagen den 26 juni är det TempO. Det finns också möjlighet att prova på PreO på måndag eftermiddag.

 

IDREFJÄLLVECKAN 2023

Söndag 25 juni – SM ultra, Veteran-SM ultra samt publiktävling och PreO lång
Vildmark med både kalfjäll, fjällhed och fjällskog med omväxlande detaljrikedom. Kuperingen är svag till stark med mycket god framkomlighet och sikt. Arena Nordliften blir platsen för SM, publiktävling och PreO. För SM ultralång blir det gemensam start för samtliga klasser (juniorer, seniorer samt veteraner). Publiktävlingen erbjuder en långdistans med individuell start samt öppna klasser.

Måndag 26 juni – PreO & aktivitetsdag vid Idre Fjäll
PreO har TempO i anslutning till skidstadion. På eftermiddagen finns möjlighet att prova på PreO på söndagens PreO-banor. Passa även på att utnyttja Idre Fjälls sommaraktiviteter eller någon av alla våra träningsbanor som även kommer att finnas tillgängliga under hela sommaren.

Tisdag 27 juni – IDREFJÄLLENS 3-dagars etapp 1
3-dagars inleds med en medeldistans vid Arena Nordliften. Tävlingsområdet Gränjåsen – Brunnan erbjuder en fin mix av detaljrika sluttningar, sankmarker samt småkuperad terräng med både större och mindre åsar/höjder.

Onsdag 28 juni – IDREFJÄLLENS 3-dagars etapp 2
Etapp 2 är även det en medeldistans vid Arena Bergevägen och ett nytt tävlingsområde – Hemmeråsen. Medeldistansen går på åsens detaljrika sluttning med öppen och fin skog. Stark till måttlig kupering.

Torsdag 29 juni – IDREFJÄLLENS 3-dagars etapp 3
En avslutande långdistans med jaktstart för tävlingsklasser HD14-HD65, även den vid Arena Bergevägen. Med start precis vid trädgränsen på Hemmeråsen får samtliga klasser uppleva fjället. Väl vid starten belönas de kortare banorna med vacker och utmanande nerförsorientering hela vägen in i mål. De längre banorna får även uppleva helt nya orienteringsområden på Hemmeråsens öppna men detaljrika sluttningar.

Klasser & Banlängder

HD10-HD85 samt öppna klasser.

Banlängder enligt SOFTs rekommendationer för respektive distans. På Veteran-SM Ultralång kommer segrartiden att vara cirka 175% av segrartiden för långdistans. Banlängder kommer att publiceras under våren.

Anmälan

Anmälan till tävlingarna sker via Eventor senast söndag den 11 juni 23.59 för ordinarie anmälan. Efteranmälan senast onsdag 21 juni 23.59 mot 50% förhöjd avgift. Man kan även anmäla sig till Öppna motionsklasser på Eventor vilket innebär en lägre avgift jämfört med att anmäla sig på tävlingsdagen.

Observera att det är fyra olika tävlingar på söndagen den 25 juni så var noga med att ni anmäler er till rätt tävling.

Eventor SM ultralång 25 juni
Eventor Veteran-SM ultralång 25 juni
Eventor Publiktävling SM ultralång 25 juni
Eventor Midsommar PreO lång 25 juni
Eventor  Midsommar PreO tempO 26 juni
Eventor Idrefjällens 3-dagars 27-29 juni

Avlysning

Tävlingsområdet är avlyst för träning och tävling. Se avlysta områden för respektive tävling på eventor.

Stämplingssystem

EMIT kommer att används under samtliga tävlingar denna vecka. Stämplingsutrustning kommer att erbjudas utan kostnad och ingår i anmälningsavgiften.

Prisutdelning och after-run på torget

Torget Idre Fjäll kommer att bli samlingsplatsen efter tävlingarna och vi kallar det ”OL-torget” med aktiviteter för alla som tex quiz, meet-a-champ och Livelox-timmen. Där kommer också prisutdelningarna att vara efter varje tävlingsdag, både prestationspriser och utlottningspriser.

Boende

Idre Fjäll har många alternativ på boende för deltagare under Idrefjällveckan och du bokar direkt på www.idrefjall.se

Tävlingsadministration

Tävlingsledare: Malin Yngström +46-70 615 96 37, Tomas Yngström +46-70 381 00 07 info@idrefjallveckan.se
SM-arrangemangsansvarig: Per Forsberg +46-73 320 68 80, Björn Alpberg, +46 70 268 80 80 sm@idrefjallveckan.se
Tävlingsadministration: Peter Löfås tavling@idrefjallveckan.se
Tävlingskontrollant: Sven Larsson Särna SK
Banläggning: Mattias Karlsson, Tomas Hallmén
Bankontrollant: Håkan Carlsson KFUM Örebro

IDREFJÄLLSOMMAREN 2023

Träningsbanor kommer att finnas från och med fredag 23 juni och sedan vara tillgängliga under hela sommaren. Kartor finns att tillgå genom självservice i aktivitetscenter på Idre Fjäll och betalning sker med Swish eller Paypal.

Stugbyn sprint öppnar 23 juni
Nipfjället långdistans öppnar 26 juni
Nipstugan-Bermuda öppnar 26 juni
Nordliften långdistans öppnar 28 juni
Skidstadion medeldistans öppnar 29 juni
Hemmeråsen långdistans öppnar 30 juni