Orienteering World Cup till Idre Fjäll 2021

Nästa sommar mellan den 10-15 juni 2021 kommer Idrefjällens OK tillsammans med Idre Fjäll och Svenska Orienteringsförbundet att arrangera tre deltävlingar av World Cup. Det handlar om en medeldistans, stafetter samt en långdistans. Tävlingarnas nav blir naturligtvis Idre Fjäll med alla dess faciliteter såsom boende, mat och möten t ex.

Själva tävlingarna i World Cup 2021 kommer att genomföras i det som på kartan markeras som ”Embargoed area” vilket innebär att dessa områden inte kommer att kunna användas under tiden fram till tävlingarna men det innebär också att det inte kommer bli en del av ”Idrefjällveckan 2020” utan det blir istället en del av 2021 års ”Idrefjällveckan”.

Planen är att inbjuda till tre publiktävlingar i samband med World Cup 2021. Mer info kommer men klart är att vi kommer att arrangera ”Idrefjällveckan” precis som vanligt vecka 26 även 2021. Då ni kan komma för att springa i de fantastiska områdena som World Cup avgjordes i.

På kartan ser ni också var vi kommer att vara med tävlingarna under ”Idrefjällveckan 2020”. Vi inleder med två dagar uppe på fjället med en medeldistans på söndagen den 21 juni, då med eftermiddagsstart samt en långdistans måndagen den 22 juni. En klassisk Fjäll-O på en alldeles nyproducerad karta. Tisdagen den 23 juni springer vi en sprint i stugområdet på Idre Fjäll. ”Idrefjällveckan 2020” avslutas med två dagar, onsdag-torsdag 24-25 juni, i närheten av Ostliftens dalstation då alla för övrigt kommer att ta liften fram och tillbaka från Idre Fjäll.

Inbjudan till sommarens ”Idrefjällveckan 2020” kommer inom kort att läggas upp på Eventor.

Idrefjällens OK hälsar alla välkomna till ”Idrefjällveckan 2020” och World Cup 2021